Üdvözöljük Magyarország egyik legnagyobb szerszámgép kereskedésében. Kínálatunkban megtalálhatóak az új és használt huzalos, valamint tömbös szikraforgácsoló gépek, CNC megmunkáló központok és esztergák is. Szikraforgácsolásban a japán SODICK céget, marás esztergálás területén pedig az amerikai MILLTRONICS céget képviseljük. A fenti kínálatunkat OR-LASER lézerhegesztő gépei egészítik ki.
SODICK, Huzalos és tömbös szikraforgácsoló valamint startfúró gépek milltronics, CNC Megmunkáló központok, marógépek, esztergák bihler, vágó, hegesztő, hajlító automaták MAC-TEC OR-LASER, lézerhegesztő berendezések TEK4, EDM lézeres fúrógépek

Új és használt CNC Szerszámgépek

Új és használt CNC Szerszámgépek

Világújdonság- Sodick 3D fémnyomtató


OPM250E néven a Sodick bemutatta a 3D fémnyomtatóját

A Sodick bemutatta az OPM250E névre hallgató gépet, amely az első teljeskörű megoldás a 3D fémnyomtatás területén. A „One Process Milling Center” a Sodick technológiák egyesítésével egymaga képes ellátni a precíziós alkatrészgyártáshoz szükséges folyamatokat.

A 3D fémnyomtatás segítségével olyan hűtőcsatornákat, vékony bordákat és belső furatokat hozhatunk létre, amelyek a hagyományos megmunkálási folyamatokkal eddig nem voltak lehetségesek. Az új technológiához hozzátartozik a szoftver fejlesztése is. A CAD/CAE segítségével optimális 3D hűtőcsatornákat lehet tervezni, a CAM pedig a lézerfény és a szerszám útjának megtervezésében játszik szerepet. Sok esetben a gép és a szoftverek fejlesztése külön utakon járt, ezért az ilyen nagy bonyolultsági fokkal rendelkező gépek sok esetben kihasználatlanok maradtak, ezenfelül a gépek kezelése is nagy szakértelmet igényelt.

A Sodick egy nagy múltra visszatekintő vállalat, így nem meglepő, hogy a nagysebességű megmunkálási technológia, a műanyag fröccsöntés és a lineáris hajtás területén szerzett egyedülálló tudásbázisukat felhasználva olyan szoftvert alkottak meg, amely teljes mértékben összhangban van a gép képességeivel.

Az OMP250E főbb tulajdonságai:

- Az OPM250E egy olyan teljesen automatizált rendszer, amely egy folyamaton belül képes fémpor megszilárdítására és megolvasztására (lézer-technológia), forgó szerszámmal történő megmunkálására, és a felület simítására is.

- 250 x 250 x 250 mm-es mozgástartományának köszönhetően nagyobb alkatrészek is készíthetők.

- A 3D nyomtatáshoz az OPM250E egy 500W teljesítményű Yb-adagolt szállézert alkalmaz. Ez a lézerteljesítmény bőségesen elegendő a fémpor gyors megolvasztására és megszilárdítására is.

- A Sodick nagysebességű megmunkálási technológiáját használja fel. A 45000/min fordulatú főorsó széles spektrumon felhasználható.

- A Sodick 1999 óta minden szikraforgácsoló gépét lineáris motorral szereli fel, a gyorsmaró gépek is ilyen hajtásrendszert alkalmaznak. A hosszú évek tapasztalata azt bizonyítja, hogy a lineáris hajtás pontos és megbízható, kompromisszumok nélkül.

- Az OPM250E vezérlése az LN2RP. A Sodick kifejezetten ehhez a géphez fejlesztette ezt az NC-egységet, amellyel felhasználóbarát módon kezelhetjük a gépet.

A gép Európában előre láthatólag 2016 második negyedévétől lesz elérhető.

Technikai adatok:

Max. nyomtatási méret:                    250 x 250 x 250 mm

Max. munkadarabsúly:                      100 kg

Max. lézerteljesítmény:                      500 W

Max. főorsó fordulatszám:                45.000/min

Szerszámváltó (ATC):                       16 férőhely

Gép mérete:                                      1870 x 2200 x 2055 mm

Gép súlya:                                         ca. 4500 kg